Supermarkten en voedingsbedrijven blijven niet gespaard van de recordinflatie van het voorbije jaar. Ze rekenen niet al hun gestegen kosten door aan hun klanten, waardoor hun winstmarges dalen.
Kernwoord 'kostenbeheer'
Colruyt voorspelt bloed in retailsector
Colruyt verwacht dit jaar een kostenexplosie van 200 miljoen euro. ‘Er komt een aanzienlijke winstdaling.’
‘Snijden in de kosten wordt noodzakelijker’
Voor Wouter Torfs was het de evidentie zelve dat Lise Conix, zijn nicht, hem opvolgt als ceo. ‘De uitdagingen die nu op ons afkomen, je bent er gewoon beter in.’
‘T-shirt van 2,99 euro kan duurzaam zijn’
Lage prijzen hoeven niet ten koste te gaan van arbeidsomstandigheden in de productielanden, beweert Zeeman. Klopt dat?
Horeca is honderd dagen dicht: bijna helft zaken zegt het maar twee maanden meer te kunnen volhouden
De horeca is honderd dagen dicht, en volgens een enquête van Horeca Vlaanderen staat het water bij veel zaken ver boven de lippen. Liefst 46,00 % laat weten dat, als er niets verandert, ze binnen dit en twee maanden de boeken moeten sluiten. Vier op de tien zaken overleven momenteel enkel nog bij gratie van het eigen spaarboekje. 37,00 % put uit de bedrijfsreserves. Slechts twee op de tien redden het met de huidige steunmaatregelen.