mens en samenleving logo

Gent wordt eerste ‘bitcoinstad’ in ons land

In Gent aan­vaar­den al een twin­tig­tal zaken de vir­tu­e­le munt bit­coin als be­taal­mid­del. Op 18 april wil­len fa­na­ten van de vir­tu­e­le munt Gent uit­roe­pen tot de eer­ste Bel­gi­sche bit­coin­stad. Daar­mee volgt Gent het voor­beeld van het Ne­der­land­se Arn­hem.

‘Bit­coin is een di­gi­ta­le munt die via het in­ter­net van per­soon tot per­soon kan door­ge­ge­ven wor­den zon­der tus­sen­komst van een bank’, leg­gen ini­ti­a­tief­ne­mers An­dre­as Wau­ters en Roe­land Creve uit. ‘Daar­door kun­nen han­de­laars vol­le­dig gra­tis di­gi­ta­le be­ta­lin­gen ont­van­gen met een ta­blet of smartpho­ne.’

Met be­hulp van de web­si­te ‘Bit­kas­sa’ wor­den de bit­coins met­een om­ge­zet in euro’s en over­ge­schre­ven op de bank­re­ke­ning van de zaak, maar de han­de­laars kun­nen er ook voor kie­zen de waar­de in bit­coins te be­hou­den. Eind sep­tem­ber werd in Gent de al­ler­eer­ste bit­coin­au­to­maat geïnstal­leerd, in de com­pu­ter­ga­me­win­kel Ga­mes­wap. Ook dat was een Bel­gi­sche pri­meur.

Gent wordt eerste ‘bitcoinstad’ in ons land. De Tijd, 2015-04-04, 19.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers