mens en samenleving logo

Colruyt rolt betaling met smartphone uit

Tegen eind mei is het mo­ge­lijk om in alle win­kels van Col­ruyt te be­ta­len met een smartpho­ne. De di­gi­ta­le be­taal­tech­niek zal ook be­schik­baar zijn in Col­ruyts zus­ter­ke­tens Bio-Pla­net, Spar, Okay, Dream­land en Dre­am­ba­by.

Wie met zijn gsm wil be­ta­len moet de app SEQR op zijn te­le­foon in­stal­le­ren. Aan de kassa moe­ten klan­ten een code in­scan­nen en na­dien hun pin­co­de in­ge­ven. Daar­na wordt het te be­ta­len be­drag van hun bank­re­ke­ning af­ge­trok­ken.

Ook con­cur­rent Al­bert Heijn ex­pe­ri­men­teert met win­ke­len via een mo­bie­le te­le­foon. In 200 Ne­der­land­se win­kels kun­nen men­sen vanaf vol­gen­de week met hun smartpho­ne de pro­duc­ten scan­nen die ze wil­len kopen. Na­dien moe­ten ze aan een spe­ci­a­le be­taal­paal af­re­ke­nen. Veel win­kels wer­ken al met een sys­teem waar­bij klan­ten hun spul­len moe­ten scan­nen met een spe­ci­a­le scan­ner, maar Al­bert Heijn is de eer­ste su­per­markt die klan­ten hun eigen te­le­foon laat ge­brui­ken.

Colruyt rolt betaling met smartphone uit. De Tijd, 2015-03-06, 15.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers