Amazon verdubbelt lonen in de VS

De Amerikaanse e-commercereus Amazon zal het maximale startersloon voor werknemers in de VS meer dan verdubbelen. Het bedrijf trekt het maximum op van 160.000 dollar naar 350.000 dollar per jaar. Dat stelt het bedrijf in een memo, waarover wordt ­bericht door de nieuwssite Insider.

Amazon doet dat om aan voldoende personeel te geraken. ‘Het afgelopen jaar zagen we een bijzonder competitieve arbeidsmarkt’, klinkt het in de nota, die het persagentschap Bloomberg ook kon inkijken. Amazon heeft naar eigen zeggen nagedacht over ‘de noodzaak om competitief te blijven bij het aantrekken en behouden van toptalent. Daarom laten we onze verloning merkbaar harder toenemen dan we in normale jaren doen.’

Grote werkgevers in de VS hebben problemen om mensen te vinden en aan boord te houden. Het huidige arbeidsklimaat wordt er de ‘great resignation’ genoemd – waarbij werknemers massaal hun job inruilen voor een andere en betere. Amazon heeft daar veel last van. Volgens berichten zijn het afgelopen jaar onder meer vijftig vicedirecteurs vertrokken.

Vorig jaar trok Amazon het startloon voor personeel in de VS al op tot 18 dollar per uur. Ook elders in de wereld plant Amazon om de ­lonen sterker te doen stijgen dan het normaliter doet.

Amazon verdubbelt lonen in de VS. De Standaard, 8 februari 2022, 16
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo