Colruyt koopt industriële bakkerij

Colruyt Groep koopt de industriële bakker Roelandt Group volledig op. Colruyt had al een 70-30-samenwerking met Roecol, een dochter van de groep die brood bakt voor Colruyt.

In de praktijk was Colruyt meerderheidsaandeelhouder van een van de drie sites van Roelandt Group. Nu wordt het volledig eigenaar van de drie productievestigingen.

Roelandt Group is een belangrijke industriële bakkerij die actief is in de productie van vers, voor­gebakken en diepgevroren brood. Ze maakt ook sandwiches en patisserie en levert aan zakelijke klanten, zoals scholen en koude bakkerijen.

Hoeveel omzet Colruyt erbij krijgt, wordt niet bekendgemaakt. Er zal een bescheiden impact zijn op de winst van dit en volgend jaar.

Colruyt zal de bakkerijgroep onder­brengen in de nieuwe divisie Colruyt Group Fine Food Bread. Dat past in de verticale integratie waarin de retailer uit Halle sterk gelooft. Daardoor kan Colruyt meer van de toegevoegde waarde bij zich houden.

Colruyt heeft al enkele eigen productieafdelingen. Zo verwerkt het vlees en charcuterie, versnijdt en verpakt het kaas, brandt het koffie­ en bottelt het wijn. De ­af­gelopen jaren hebben ook hard discounters in brood geïnvesteerd. Ze hebben afbakinstallaties in de winkels geplaatst om meer klanten aan zich te binden.

Colruyt koopt industriële bakkerij. De Standaard, 28 januari 2022, 18.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo