mens en samenleving logo

KBC lanceert contactloos betalen met bankkaart

Vanaf maan­dag kun­nen KBC-klan­ten con­tact­loos be­ta­len met een ver­nieuw­de bank­kaart. Klei­ne be­dra­gen kun­nen ze af­re­ke­nen door hun kaart tegen een be­taal­ter­mi­nal te hou­den.

De nieu­we KBC-bank­kaar­ten wor­den uit­ge­rust met een chip voor NFC, Near Field Com­mu­ni­ca­ti­on of draad­lo­ze dicht­bij­com­mu­ni­ca­tie. Zo’n kaart is her­ken­baar aan het logo met golf­jes. De hou­der kan er con­tact­loos mee be­ta­len aan een ter­mi­nal of au­to­maat met het­zelf­de logo. Ze zijn te vin­den in de candy shops van Ki­ne­po­lis Brus­sel, bij Stan­daard Boek­han­del, bij Schoe­nen Torfs, aan par­keer­me­ters van Par­ke­on en in een drie­tal win­kels van Okay (Col­ruyt Group).

Con­tact­loos be­ta­len is be­stemd voor klei­ne be­dra­gen tot 25 euro en ge­beurt zon­der pin­co­de. Op­een­vol­gen­de con­tact­lo­ze be­ta­lin­gen zijn mo­ge­lijk tot een to­taal van 50 euro. Na een trans­ac­tie mét pin­co­de staat de tel­ler weer op nul.

De tech­no­lo­gie heeft zich al be­we­zen, zegt KBC. Klan­ten van ČSOB, de Tsje­chi­sche doch­ter van de bank- en ver­ze­ke­rings­groep, kun­nen al sinds 2013 con­tact­loos be­ta­len.

Op hun ver­val­dag wor­den alle KBC-bank­kaar­ten au­to­ma­tisch ver­van­gen door een kaart van het type ‘con­tact­loos’. In to­taal gaat het over zo’n 2 mil­joen de­bet­kaar­ten voor KBC in België.

De ter­mi­nal­ver­de­ler World­line zal in de na­bije toe­komst alle be­taal­ter­mi­nals uit­rus­ten met de con­tact­lo­ze tech­no­lo­gie. In Eu­ro­pa kan dank­zij Maes­tro van Mas­ter­Card al in 36 lan­den con­tact­loos be­taald wor­den. Tegen 2020 gaat Mas­ter­Card al zijn be­taal­ter­mi­nals uit­rus­ten met de tech­no­lo­gie.

VANBRUSSEL, E. KBC lanceert contactloos betalen met bankkaart. De Tijd, 2015-04-29, 17.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers