mens en samenleving logo

België verliest aan concurrentiekracht

België is ge­daald naar de ze­ven­tien­de plaats op de ran­king van het World Eco­no­mic Forum (WEF), die peilt naar de con­cur­ren­tie­kracht van lan­den we­reld­wijd. België ver­loor twee plaat­sen te­gen­over de rang­lijst van 2011.

Zwit­ser­land staat voor het vier­de jaar op rij op het hoog­ste trap­je van de com­pe­ti­ti­vi­teits­ran­king. Singapo­re blijft twee­de en Fin­land komt de top drie bin­nen.

Op­val­lend is de vijf­de plaats van Ne­der­land, dat vorig jaar nog ze­ven­de stond. De Ver­e­nig­de Sta­ten gaan dan weer voor het vier­de jaar op rij ach­ter­uit en staan nu ze­ven­de in de lijst van 144 lan­den. Bu­run­di staat he­le­maal on­der­aan.

Zwit­ser­land en lan­den uit noor­de­lijk Eu­ro­pa heb­ben hun goede ran­king kun­nen con­so­li­de­ren sinds de fi­nan­ciële en eco­no­mi­sche cri­sis van 2008, schrijft het WEF. De con­cur­ren­tie­kracht van Zuid-Eu­ro­pe­se lan­den als Por­tu­gal (49ste), Span­je (36ste), Italië (42ste) en voor­al Grie­ken­land (96ste) is een pak min­der.

Bron: De Tijd

E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers