Deel van personeel bij Volvo Cars Gent legt werk neer uit onvrede met nieuwe uurroosters

Bij autobouwer Volvo Car in Gent is vanmiddag een deel van het personeel niet aan de slag gegaan. Ook de ochtendploeg had het werk vanmorgen al neergelegd. De werknemers van Volvo Car zijn niet tevreden over de nieuwe uurroosters. Die veranderen vanaf het voorjaar, en treffen zo’n 6.000 van de 6.500 werknemers.

Noodzakelijke verandering

“Het ging om een aankondiging van een gewijzigde werkorganisatie”, vertelt woordvoerster bij Volvo,  Barbara Blomme. “Vanaf het voorjaar van volgend jaar gaan de uurroosters inderdaad veranderen. Het gaat niet om een drastische verandering. Er zijn ook compensaties voorzien.”

Volgens Blomme is de verandering noodzakelijk. “Het gaat heel goed met het bedrijf en we moeten blijven voldoen aan de vraag. We gaan daarvoor ook honderden medewerkers aanwerven de komende maanden en jaren. Na de aanpassing zullen de uurroosters op een lijn zitten met de andere fabrieken van Volvo Car.”

VERSTICHEL, M. Deel van personeel bij Volvo Cars Gent legt werk neer uit onvrede met nieuwe uurroosters. www.VRT.be, 9 juli 2021. Geraadpleegd op 9 juli 2021 via www.VRT.be
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo