TUI schrapt vliegreis ‘voor het milieu’

Vliegen naar Parijs voor een weekendje weg? Dat kunnen klanten van TUI Nederland straks vergeten. De touroperator gaat vanaf volgend najaar alleen nog reizen naar de Franse hoofdstad aanbieden per trein of auto. “We willen laten zien dat het ons menens is met het verminderen van de CO2-uitstoot”, stelt het bedrijf.

Het besluit heeft een bescheiden impact, geeft TUI toe. “Het merendeel van onze Nederlandse klanten nam al de trein of de eigen auto naar Parijs. Slechts enkele honderden per jaar kozen voor het vliegtuig.”

Met zijn besluit lijkt TUI de tijdgeest goed aan te voelen. In Duitsland en Frankrijk zijn stemmen opgegaan om binnenlandse vluchten te verbieden. Deze week werd bekend dat de Vlaamse regering haar ambtenaren opdraagt om vanaf 1 oktober alleen het vliegtuig te nemen als hun bestemming op meer dan zes uur van Brussel ligt, of verder dan 500 kilometer van het regeringscentrum.

Andere Europese steden zijn vanuit Nederland ook goed bereikbaar per trein, maar zijn nog niet rijp voor een ‘vliegverbod’, vindt TUI. “We kijken of reizen met de trein net zo comfortabel is.” Zo valt Londen af door een uur vertraging bij de Britse grenscontrole.

TUI schrapt vliegreis ‘voor het milieu’. De Morgen, 12 september 2019, 6.
E-mail Print kopieer
Copyright © 2024 Pelckmans maakt een deel uit van Pelckmans uitgevers
mens en samenleving logo